ESPOON JUHO NIEMISELLE HOKUTORYU JU-JUTSUN MAAILMANMESTARUUS

Juho Nieminen Espoon Ju-jutsuseurasta voitti Minskissä 2.12.2017, Valkovenäjällä käydyissä Hokutoryun maailmanmestaruuskilpailuissa kultaa miesten alle 80 kg sarjassa. Kaiken kaikkiaan suomalaismenestys kisoissa oli erinomainen ja joukkueen kokonaissaalis oli 5 kultamitalia ja yksi hopea. Kilpailut olivat avoimet kaikille tyylisuunnille ja käytiin Hokutoryu full contact säännöillä. Kilpailut olivat osa the 7th Martial Arts Games -tapahtumaa, johon osallistui yhteensä yli 7000 ihmistä 71 eri maasta.

Tie Minskin maailmanmestaruuskilpailuihin aukesi Niemiselle hänen voitettuaan Hokutoryu Ju-jutsun Suomen mestaruuskilpailut tänä vuonna. Varsinaisissa otteluissa Niemisen vahvuutena oli ennen kaikkea monipuolisuus. Paikka finaaliin Niemiselle varmistui hänen otettua vastustajastaan luovutusvoitto kuristustekniikalla matossa. Loppuottelussa vastaan tuli Hasan Aliyev Azerbaidzanista. “Aikaisempien otteluiden perusteella tiesimme, että Aliyev painii ja menee mattoon mielellään, joten kokeilimme hieman toista taktiikkaa”, kertoo Juho Nieminen. Taktiikka toimi – Niemisen raskaat alapotkut ja vartalolyönnit upposivat vastustajaan ja toivat Niemiselle selkeän, tuomariäänin 3-0 voiton.

”Hieno kokemus”, toteaa Nieminen ja jatkaa ” Kisojen hienosti hoidetut järjestelyt jopa vähän yllättivätkin ja paikalla oli hieno ja kannustava tunnelma. ”

Espoon Ju-jutsuseurassa harjoitteleva Juho Nieminen on harrastanut kamppailulajeja jo kymmenisen vuotta.  Hokutoryu Ju-jutsun pariin hänet toi työ. Siviilissä turva-alalla työskentelevä Nieminen koki, että kaipasi monipuolista itsepuolustuslajia tuekseen ja Espoon Hokutoryun pääopettaja Timo Mynttinen sai hänet houkuteltua salille. ”Yksinhän tätä lajia ei harrasteta – isot kiitokset opettajalleni ja Helsingin Ju-jutsuklubin sparrikaverille ja kulmamiehelle Matti Väisäselle”, muistuttaa Nieminen.

Seuraava tavoitekin ruskeavöisellä Niemisellä on selvä, Hokutoryun musta vyö. ” Nyt pidetään pieni tauko, nautitaan joulusta ja ensi vuonna treenataan entistä kovempaa”, toteaa Nieminen.

 

Tulokset

Naiset -61kg 
1. Kati Silander, Suomi 
2. Maria Bekher, Venäjä 
3. Vera Alymova, Venäjä

Naiset +61kg 
1. Nina Muukkonen, Suomi 
2. Zeinab Seyedmoradiranjbar, Iran 
3. Tatiana Shcerbakova, Venäjä

Miehet -65kg 
1. Uladizlau Maksimenka, Valkovenäjä 
2. Klim Kraskin, Valkovenäjä 
3. Igor Yaroshevich, Venäjä

Miehet -73kg 
1. Joni Lipiäinen, Suomi 
2. Aliaksei Shyla, Valkovenäjä 
3. Vugar Jafarov, Azerbaidzan

Miehet -80kg 
1. Juho Nieminen, Suomi 
2.
Hasan Aliyev, Azerbaidzan 
3. Mir Davoud Mousavi, Iran

Miehet -86kg 
1. Eldar Abdullayev, Azerbaidzan 
2.
Jami Turtiaien, Suomi 
3. Rytis Juskenas, Liettua

Miehet -94kg 
1. Saeid Ghorbanzadeh, Iran 
2. Eishan Ibishov, Azerbaidzan 
3. Uladizlau Zubrevich, Valkovenäjä

Miehet +94kg 
1. Tuure Toivola, Suomi 
2. Mehran Baravi, Iran 
3. Vadim Valasach, Valkovenäjä

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Juho, meillä on paljon aktiivisia junioreita, joista myös osa kilpailee, mitä terveisiä heille?

”Ainoa asia mikä minua on joskus jäänyt harmittamaan, on se, etten aloittanut treenaamista aikaisemmin. Se on valtava etu näille junnuille, että ovat salilla jo nyt, heistä voi tulla vaikka mitä. Kovalla työllä ja periksiantamattomuudella voi saavuttaa kaikki haaveet!”, kannustaa Juho Nieminen, maailmanmestari Espoosta.